Tanden bleken

Tanden bleken bij de tandarts is de meeste effectieve en veilige methode gebleken

Wanneer u overweegt uw tanden te bleken, kunt u kiezen tussen het zelf thuis bleken van uw tanden of ze laten bleken bij de tandarts. U zal merken dat er veel voordelen zijn aan het professioneel laten bleken van uw tanden. Wanneer u uw tanden bij ons laat bleken, kunt u rekenen op een goede aanpak en een duurzaam resultaat. Wij doen voor het bleken altijd goed onderzoek, en bespreken de mogelijke bijwerkingen met u. In sommige gevallen is het niet mogelijk om tanden te bleken, bijvoorbeeld bij gevoelige tanden of zichtbare vullingen en kronen die niet mee bleken. Dit zijn dingen die uit ons onderzoek naar voren komen, maar die u thuis niet altijd zal constateren.

Het bleken van tanden bij de tandarts, heeft deze voordelen:

  • U krijgt een goede voorlichting over de behandelopties
  • De bleeklepels (dunne doorzichtige bitjes) die wij gebruiken om te bleken worden op maat gemaakt, wat zorgt voor een optimaal resultaat en het voorkomen van irritatie van het tandvlees
  • Onze bleekgel is getest veilig en bevat een effectieve, maar niet te hoge concentratie werkzame stoffen

Procedure

Wilt u uw tanden laten bleken dan kunt u hier inschrijven of telefonisch een afspraak maken. U komt dan bij onze tandarts en deze stelt samen met u een bleekplan op. Er wordt gekeken wat uw wensen zijn en welk pakket daarbij past. Wij zullen u goed informeren over het bleken van uw tanden. U weet van te voren precies wat er gaat gebeuren.

Na het opstellen van een plan zullen we afdrukken maken van uw gebit. Hier maken we vervolgens modellen van. Met deze modellen kunnen perfect passende bleekmallen gemaakt worden. De mallen kunt u thuis gebruiken volgens uw persoonlijke bleekplan. Over het algemeen adviseren we elke avond één tot twee uur te bleken tot het gewenste resultaat is behaald. In de meeste gevallen duurt dit ongeveer twee weken.