Preventie en mondhygiëne

Voorkomen is beter dan genezen

Daarom staat in onze praktijk preventie en een goede mondhygiëne centraal. Zowel voor de gezondheid van uw tanden en tandvlees, als voor uw algemene gezondheid, is een goede mondhygiëne van groot belang. Wanneer uw mondhygiëne niet optimaal is, kunnen er gaatjes en ontstekingen ontstaan in uw tanden. Ook kan uw tandvlees ontstoken raken en gaan bloeden. Wist u dat gezond tandvlees niet zal bloeden bij het poetsen?

Preventie

Het is belangrijk dat u een goede poetstechniek aanleert, om op deze manier gaatjes te voorkomen. Vooral bij uw kinderen is dit van groot belang, daarom besteden we er bij hen extra aandacht aan. We leggen uitgebreid uit wat de beste manier van tandenpoetsen is, en waar nodig proberen we gaatjes te voorkomen door fluoride aan te brengen op de tanden en kiezen van uw kind. Wanneer het nodig is om de kiezen met diepe groeven beter bereikbaar te maken voor de tandenborstel, kunnen we deze voorzien van een permanente sealant. Dit helpt u tijdens het poetsen en voorkomt gaatjes.

Paro preventie traject

Wanneer tijdens de controle blijkt dat er verdiepte ruimtes zitten tussen de tand en het tandvlees (pockets) is het noodzakelijk om deze pockets goed te reinigen om het tandvlees weer gezond te krijgen. De pockets (verdiepte ruimtes) zijn 4/5mm. De paro preventie assistente zal uw tandvlees opmeten en het vervolgtraject met u bespreken.

Parodontoloog

Wanneer tijdens de controle blijkt dat niet alleen uw tandvlees, maar ook het onderliggende bot ontstoken is, zullen wij een overzicht maken van de staat van het tandvlees in uw hele mond. De pockets (verdiepte ruimtes) zijn dan vaak dieper dan 6mm. Aan de hand van de status hiervan bespreken we met u de ontstane problemen en een eventueel vervolgtraject.