pages-desktop
  • 25 jaar ervaring
  • Alles onder één dak
  • Vaste tandarts
  • Moderne praktijk
  • Tandtechnieker in huis
  • Anti angst behandeling

Onzichtbare beugel

Veel mensen storen zich aan nét die ene scheve tand of een spleetje tussen de tanden. Geldt dit voor u en bent u klaar om voluit te lachten en écht gelukkig te zijn met uw gebit? Dan is het tijd voor een onzichtbare beugel. Deze beugel is gemaakt van doorzichtig kunststof en wordt over de tanden geplaatst. De onzichtbare beugel corrigeert het gebit, zonder dat dit opvalt. Dit soort beugel is vaak nog effectiever dan een reguliere plaatjesbeugel en bovendien is hij ook nog eens uitermate comfortabel!

Wanneer kunt u kiezen voor een onzichtbare beugel?
In principe is de onzichtbare beugel geschikt voor iedereen van 14 jaar en ouder. Met een onzichtbare beugel kan de stand van uw tanden worden veranderd, zoals bij een spleetje tussen de tanden, een kruisbeet of tanden die scheef tegen elkaar aanstaan. Wanneer er sprake is van kaakproblemen of functionele problemen zoals een grote over- of onderbeet, kan dit niet opgelost worden met de onzichtbare beugel en zullen we u doorverwijzen naar een orthodontist.

 

 

 

 

 

 

 

De prijs van de Exceed onzichtbare beugel is €2181,13, plus maandelijks €38,36. Deze maandelijkse kosten hangen af van hoe lang u de beugel nodig heeft, meestal bent u binnen een klein jaar klaar.

Trainer

Het kan zijn dat er bij uw kind sprake is van een functionele afwijking in de mond, waarbij er moet worden ingegrepen. Wanneer uw kind dan nog te jong is voor een ‘echte’ beugel, kan een trainer uitkomst bieden. Een trainer lijkt op een beschermgebitje voor bij het sporten.

Wanneer is een trainer nodig?
Wanneer er tijdens de controle naar voren komt dat er sprake is van functionele afwijkingen in de mond van uw kind, dan zullen we altijd eerst proberen de oorzaak op te sporen. Duimzuigen kan bijvoorbeeld een oorzaak zijn. Hierdoor kunnen de tanden naar voren gaan staan, waardoor er een open beet ontstaat. Maar het kan ook zo zijn dat uw kind zijn of haar tong tussen de tanden perst tijdens het slikken. Ook hierdoor kan een open beet ontstaan. Wanneer problemen als deze op tijd worden herkend en de groei kan worden bijgestuurd, zullen ze gemakkelijker te verhelpen zijn, dan wanneer dit pas jaren later bij de orthodontist geconstateerd wordt.

In sommige gevallen kunnen we u verwijzen naar een logopedist, die kan helpen met het afleren van de gewoonte die tot de groeiafwijking heeft geleid. Hierna kunnen we in overleg een trainer maken.

 

Bent u klaar voor prachtig rechte tanden, voor uzelf of uw kind? Schrijf u dan meteen in en wij gaan alles doen voor een geweldig resultaat.