Kunstgebit

Vervangen van uw tanden en kiezen

Wanneer u één of twee tanden of kiezen in uw gebit mist, zullen we in de meeste gevallen kiezen voor implantaten of bruggen. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat dit niet (meer) mogelijk is. Dan kunnen we kiezen voor een (gedeeltelijk) kunstgebit. Een kunstgebit vervangt uw eigen tanden en kiezen, zodat uw gebit zijn oude uitstraling terugkrijgt. Na de behandeling zult u versteld staan van het resultaat.

Voor het maken van een nieuw kunstgebit is in onze praktijk een klinisch prothese technieker werkzaam. Deze tandtechnieker heeft een extra opleiding gevolgd waardoor hij het kunstgebit niet alleen maakt, maar ook bij u aanmeet! Op deze manier heeft u één aanspreekpunt en bent u verzekerd van de grootste expertise op dit gebied.

De keuze voor een kunstgebit

Wij snappen heel goed dat de keuze voor een kunstgebit een ingrijpende keuze is. Daarom plannen wij eerst een intakegesprek met u in, zodat we alle opties goed met u door kunnen nemen. Op deze manier bepalen we samen wat in uw situatie de best passende oplossing is.

Van eigen gebit naar kunstgebit

Bij de keuze voor een kunstgebit zijn er verschillende opties mogelijk. Wanneer er een aantal tanden en kiezen ontbreken, kunnen we een gedeeltelijk kunstgebit maken. Dit kan met of zonder metalen ankers voor extra houvast. Wanneer er bij u teveel tanden of kiezen ontbreken, dan zullen wij een volledig kunstgebit moeten maken.

U krijgt direct na het verwijderen van de laatste tanden en kiezen uw kunstgebit. Dit kunstgebit, wat ook wel immediaat-gebit of noodgebit wordt genoemd, wordt direct na het verwijderen van de laatste tanden en kiezen in uw mond geplaatst.

Kunstgebit op implantaten of klikgebit

Een kunstgebit op implantaten, of klikgebit, is een kunstgebit dat vastzit in de mond. Het gebit wordt op de implantaten in de mond geklikt of geschoven. Het gebit kan dus niet meer loskomen bij praten, lachen of eten. Een kunstgebit op implantaten kan pas gemaakt worden wanneer de kaak voldoende hersteld is na het trekken van de laatste tanden en kiezen. Dit kan 6 tot 12 maanden duren.

Wilt u meer weten over een kunstgebit of een kunstgebit op implantaten? Op deze website vindt u meer informatie: www.allesoverhetgebit.nl

Vergoeding van een kunstgebit

Een nieuw kunstgebit wordt voor een groot gedeelte vergoed door uw zorgverzekering. Een volledig kunstgebit valt onder de basisverzekering, waarbij u rekening moet houden met het verplicht eigen risico. Daarnaast kan er sprake zijn van een eigen bijdrage. We raden u aan om bij uw verzekering na te gaan wat en hoeveel zij precies vergoeden. De uiteindelijk kosten zullen hoe dan ook meevallen!

Wij werken met verschillende tandtechniekers. De prijslijsten kunt u hier vinden: 4Dental, W.H. Mertens, Vink tandtechniek.

Twijfelt u of u toe bent aan een kunstgebit? Neem dan gerust contact met ons op 040-2222001.