Kronen en bruggen

Wanneer herstellen niet meer mogelijk is

In sommige gevallen zal het herstellen of vervangen van een vulling niet toereikend zijn. Op die momenten kunnen we u helpen door een kroon of brug te plaatsen. Dit zal het aanzien van uw gebit meteen verbeteren en grotere problemen helpen voorkomen. Er kunnen verschillende redenen zijn om over te gaan tot de plaatsing van een kroon of brug. Zo kan het zijn dat u bent gevallen, waardoor er grote schade aan uw tanden is ontstaan, wat de uitstraling van uw gebit negatief beïnvloedt. Ook kan het zijn dat door tandbederf een groot deel van de tand of kies verloren is gegaan, waardoor een vulling niet meer genoeg houvast heeft. Maar ook voor preventieve redenen kan een kroon soms toepasbaar zijn, dit bijvoorbeeld om een breuk in een tand of kies te voorkomen.

Wat zijn kronen en bruggen?

Een kroon is een kapje in de vorm van een tand, dat over uw huidige tand wordt geschoven. Dit kapje wordt gemaakt van tandkleurig keramiek, zodat het goed past bij de rest van het gebit. De kroon wordt zo gemaakt dat deze precies over de afgeslepen tand of kies past.

Wanneer een tand of kies verloren is gegaan, kan deze vervangen worden door een brug. Een brug bestaat uit een aantal kronen naast elkaar, waarbij deze op de plek van de missende tand ‘zweeft’.  Dit is iets anders dan een kunstgebit. De brug wordt geplaatst op twee of meer pijlers, die (meestal) aan beide kanten van de open ruimte in uw mond worden gezet.

Kwaliteit

Wij maken kronen en bruggen van hoge kwaliteit keramiek, en laten ze in Nederland produceren. Er zijn veel verschillende soorten keramiek, waarbij verschillen in sterkte (kies) en esthetiek (voortand) de keuze bepalen. Het duurzame materiaal zorgt ervoor dat u jarenlang van uw kroon of brug kunt genieten. Door het natuurlijke karakter van het materiaal heeft u geen last van irritatie bij uw tandvlees, nadat de kroon of brug is geplaatst. Daarnaast zien onze kronen en bruggen er zeer natuurlijk uit: ze zijn haast niet te onderscheiden van uw eigen tanden en kiezen.

Wanneer u een kroon of brug nodig heeft, bent u bij onze tandartsen aan het juiste adres. Daarnaast beloven wij u dat wij er alles aan zullen doen om te voorkomen dat u deze behandeling nodig heeft. Preventie is daarbij het codewoord.