Implantaten

Het plaatsen van een kunstwortel

Wanneer u last heeft van ontbrekende tanden of kiezen, kunnen we kiezen voor het plaatsen van één of meerdere implantaten. Een implantaat is een titanium schroefje dat in het kaakbot wordt geplaatst. Deze schroef dient als kunstwortel en is een sterke basis voor een kroon, brug of klikgebit.

Na het plaatsen van het implantaat, hecht uw kaakbot zich in zes tot acht weken aan het titanium. Het resultaat is sterk, duurzaam, zeer natuurgetrouw en voelt normaal aan. Omdat een implantaat niet meegroeit met de kaak, zoals andere tanden dat doen, is deze behandeling over het algemeen alleen geschikt voor volwassenen.

Binnen onze praktijk hebben wij een implantoloog in dienst. Dit betekent dat u voor het laten zetten van een implantaat gewoon bij ons terecht kunt. U hoeft hiervoor niet naar een andere behandelaar.

Wanneer heeft u een implantaat nodig?

Wanneer uw tanden of kiezen verloren gaan door een ongeluk of ernstige gebitsproblemen, kunnen we u helpen door het plaatsen van één of meerdere implantaten. Afhankelijk van de situatie kan het implantaat direct na het trekken van een tand of kies geplaatst worden, of wachten we totdat de wond goed genezen is.

Implantaten kunnen ook dienen als basis voor een klikgebit. Hierdoor worden bijvoorbeeld klachten bij een loszittende onderprothese verholpen. Daarnaast kan een implantaat het verder slinken van het kaakbot tegengaan.

Onze implantoloog zorgt ervoor dat uw gebit weer gezond wordt, zonder dat u uw natuurlijke uitstraling verliest. Schrijf u nu in en maak een afspraak met onze implantoloog: inschrijven